In het Oranjeweekend van 26 en 27 juni wordt Nieuw-Vennep gebombardeerd tot oranje-gebied. Het zou mooi zijn als het Nederlands elftal de groepsfase overleeft, maar hoe dan ook zijn de rotondes op die data zoals elk jaar oranje gekleurd.

DORPSWANDELING Vervolgens wordt er de Oranje Dorpswandeling 02526 aangeboden, naar het idee van Stadswandelingen 015 en 070 in Delft en Den Haag. Op het traject van 15 tot 20 kilometer zijn tien horecastops ingepland, met een maximale afstand van vier kilometer van elkaar. De exploitanten bieden een speciaal oranje hapje en/of drankje voor een prijs tussen 3 en 5 euro. De deelnemers krijgen de mooiste plekjes uit het dorp en omgeving te zien. Getsewoud, Van Haeringenplantsoen, Van Houtenpark, De Olmenhorst, Venneperhout, noem maar op. Er is een verkorting mogelijk, maar over twee dagen wandelen is ook een optie. Deelname kost 3,50 euro, daarvoor ontvangt men een routekaart en een spel met vragen en opdrachten. 

BAKKERS Een ander evenement is Heel Nieuw-Vennep Bakt. Inwoners wordt gevraagd hun lekkerste creatie te maken, uiteraard met een oranje tintje en die op zaterdag in te leveren. Een vakjury, bestaande uit de drie Vennepse bakkers Jongeneel, Van Maanen en Van Leeuwen kiest de winnaar. Die mag zich Meesterbakker van Nieuw-Vennep noemen. 

De voortuintjesbarbecue, voor het eerst gehouden op Koningsdag, wordt wegens groot succes herhaald en zelfs uitgebreid. De achtertuin is er nu ook bij getrokken. De bedoeling is dat mensen tegelijkertijd gaan roosteren en indien mogelijk een praatje, drankje of stukje vlees met elkaar wisselen. Aan de producten zal het niet liggen. De drie Vennepse slagers Mood 4, Keurslager van der Meer en Vleeschhouwerij De Scharrelaer bieden weer een compleet barbecuepakket met diverse stukjes vlees, stokbrood, sausen en salades. Je bent in één keer klaar.

Voor de jeugd is er op zaterdag 26 juni een spelletjesdag bij Jeugdland, wat ondersteund wordt door Oranjevereniging Beatrix. Van 9.00 tot 11.00 uur is Jeugdland het domein voor kinderen tot 8 jaar en van 11.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar. Oud Hollandse spelletjes, huttenbouw, ringsteken met skelters en waterpistolen gevecht, kortom genoeg vertier voor iedereen. Vanwege de geldende coronaregels zijn alleen bij de allerkleinsten en zorgkinderen ouders toegestaan.

Zaterdag 26 juni is er in samenwerking met Facebookgroep Happy-HRLMR, een jeugdevenement met Happy Stones. Oranje stenen worden her en der in Nieuw-Vennep neergelegd en deze kunnen gezocht worden.

POSTDUIVEN Als klap op de vuurpijl is er de Oranje Postduivenrace. In samenwerking met Postduivenvereniging De Gouden Leeuw, wordt er een wedstrijd gehouden met 13 duiven, die de namen krijgen van bestuursleden van Oranjevereniging Beatrix. Ook Koningin van Nieuw-Vennep Astrid en ZKH De Gouden Leeuw vliegen mee. 

Op donderdag 24 juni vertrekken de duiven met een grote groep soortgenoten naar Nanteuil le Haudoin in Frankrijk. Op zaterdagochtend 26 juni om 7.00 uur beginnen ze hun terugtocht van 400 kilometer. Tegenwind zou een nekkenbreker kunnen zijn, maar in theorie kan na vijf uur, de eerste duif weer terug in Nieuw-Vennep zijn.
De naamgevers van de duiven zijn vooraf op Facebook in leuke filmpjes te zien om  stemmen te werven. Deelnemers kunnen voor 2,50 euro  een gokje wagen op hun favoriet. Na afloop worden de prijzen verdeeld tussen nummer 1 (50 procent van de pot), nummer 2 (30 procent) en nummer 3 (15 procent). Uiteraard moet het prijzengeld worden verdeeld over eventuele meerdere winnaars.

TEVREDEN Esther klinkt tevreden over wat de vereniging nu weer allemaal heeft bewerkstelligd. “We bieden naar omstandigheden een mooi programma. Maar na het schrappen van de Feestweek vorig jaar, dit jaar en het versoberen van een aantal andere activiteiten, zijn we toe aan normalisering. Volgend jaar gaat hopelijk het Feesttent-dak er weer af!”