Bestuur

Esther Kroon  [ Voorzitter ]

Mijn naam is Esther Kroon. Ik ben geboren in Nieuw-Vennep, getrouwd met Andre en we hebben 2 kinderen, zoon Bart en dochter Fiene. In het dagelijks leven werk ik mee in het bedrijf van Andre, hij runt in Abbenes een akkerbouwbedrijf met daarnaast een wormenkwekerij (www.viswormen.info). In het weekend sta ik graag langs de lijn bij sv DIOS omdat Bart daar voetbalt en bij MHC De Kikkers omdat Fiene daar lekker fanatiek aan hockey doet. Ik probeer zelf ook wel wat te sporten, maar gezellig afspreken met vrienden is meer favoriet.

Vanaf oktober 2016 maak ik deel uit van het bestuur van Oranjevereniging Beatrix, eerst als secretaris en vanaf 31 januari 2020 als voorzitter. Het bestuur bestaat uit 11 zeer enthousiaste, ervaren, hardwerkende, gedreven maar bovenal gezellige vrouwen en mannen, die zich elke keer weer inzetten om een fantastische Koningsdag, een respectvolle Nationale Herdenking, een mooie Bevrijdingsdag en een geweldige Feestweek te organiseren. Oranjevereniging Beatrix organiseert evenementen en activiteiten voor alle dorpsbewoners van Nieuw-Vennep met het doel de dorpsbewoners met elkaar in contact te laten komen en zodoende de onderlinge band te verstevigen.

Ben Ham  [ Vice-Voorzitter ]

Mijn naam is Ben Ham (1968) en sinds 2002 bij Oranjevereniging BEATRIX. In het dagelijkse leven ben ik landbouwer waarbij ik samen met mijn broer Jan ongeveer 160 hectare land bewerk. De laatste jaren houden we ons ook bezig met vernieuwende experimenten zoals het telen van koolzaad voor alternatieve brandstof en het inzaaien van reclame-logo’s in het gewas.

Ook ben ik bestuurslid bij de OVHZ, de ondernemersvereniging Haarlemmermeer Zuid. Daar vertegenwoordig ik de agrarische belangen.

Thuis woon ik met Nynke en mijn twee zoontjes Joep en Luuk. De Oranjevereniging is een gezellige club waarbij we ook steeds professioneler voor de dag komen. De huidige wet- en regelgeving verlangt dat ook van verenigingen zoals de onze. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het aanvragen van vergunningen, een calamiteitenplan, de aanwezigheid van verkeersregelaars en natuurlijk een EHBO post. Maar ieder jaar krijgen we altijd weer enthousiaste reacties van het publiek en daar doen we het natuurlijk voor.

Odette Eelman [ Secretaris ]

Mijn naam is Odette Eelman, getrouwd met Hans en wij hebben twee kinderen Sam en Isa en een hond Saartje. Ik werk bij de bedrijfscateraar Appel en ben verantwoordelijk voor de styling en inrichting van bedrijfsrestaurants van uitgifte buffet tot totaal inrichting. Onze locaties zitten door heel Nederland dus ik zit dagelijks op de weg. Naast werk zijn mijn hobby’s tennis, paardrijden en hardlopen.

De centrale ligging van Nieuw Vennep heeft ervoor gezorgd dat wij in Nieuw Vennep zijn komen wonen. Nu na ruim 20 jaar is Nieuw Vennep de plek waar ik het langst heb gewoond. De binding met het dorp is en na de komst van de kinderen en de activiteiten van de OVB steeds groter geworden.

Toen ik afgelopen jaar gevraagd werd om te helpen met het opzetten van een nieuw evenement in de feestweek was dat een logische stap om iets in het dorp te gaan doen.
Samen met een groep enthousiaste mensen hebben we afgelopen jaar de eerste 1e editie van de Prutloop mogen organiseren. Wat was het heerlijk om al die enthousiaste deelnemers te zien! Hierdoor kreeg ik de smaak te pakken. Toen daarop de vraag kwam om ook in het bestuur te komen was het antwoord al vrij snel ja.

Naast de prutloop zal ik me natuurlijk zoveel mogelijk inzetten voor alle activiteiten van de OVB en wil ik me samen met het bestuur hard maken voor een mooie invulling van onze evenementen.

Ton Vervaart  [ Penningmeester ]

Mijn naam is Ton Vervaart, geboren (1975) en getogen in Nieuw-Vennep.

Ik ben getrouwd met Hetty en heb één dochter, Sara.

In het dagelijks leven geef ik leiding aan de financiële afdeling, dit doe ik bij de Duynie Group. Ondanks dat Duynie al meer dan  50 jaar oud is, is het een zeer dynamisch en innovatief bedrijf dat bijproducten vanuit de levensmiddelen industrieën verwaard en onder andere  afzet in de veehouderij, petfood, biovergisting en zelfs in de food sector. Geheel passend binnen, de tegenwoordig veel gehoorde term, circulaire economie.

Voor de ontspanning, span ik mij graag ik. Op de racefiets voor een mooi rondje door de polder, de duinen of het Groene Hart dan wel door het slaan van een tennisballetje bij de Kikkers.

Waarom nu de Oranje vereniging?

Al die jaren dat ik in Nieuw – Vennep woon heb ik veel evenementen meegemaakt, als toeschouwer of als deelnemer, van rode draadspel, feestweek tot polsstokverspringen. Mooie, leuke en zeker gezellige evenementen die zorgen voor saamhorigheid en zeer waardevol voor ons dorp zijn. Dit alles is zonder vrijwilligers niet mogelijk.

Vandaar dan ook dat ik er niet heel lang over na hoefde te denken, toen ik vorig jaar gevraagd werd om deel te nemen in het bestuur. Inmiddels heb ik een aantal vergaderingen meegemaakt en als ik zie wat voor een “drive” iedereen heeft, dan maakt mij dit zeer enthousiast.

Samen met het bestuur en de vele andere vrijwilligers, draag ik zeer graag mijn steentje bij om ervoor te zorgen dat er nog vele mooie evenementen georganiseerd zullen worden.

Tot ziens in ons dorp.

Brenda Ippel  [ PR-communicatie ]

Mijn naam is Brenda Ippel – Hollander (1978), geboren en getogen Vennepse. Ik ben getrouwd met Jarno en samen hebben we 2 zoons, Stan en Yens.

In het dagelijks leven werk ik bij Florensis Cut Flowers in Rijsenhout op de Customer Service, waar ik de vooral verantwoordelijk ben voor de export van de stekplanten  naar verschillende leveranciers in en buiten Europa.

In mijn vrije tijd sta ik veel langs de lijn bij Dios om onze zoons aan te moedigen, probeer ik zelf nog wat te sporten en heb ik een druk en gezellig sociaal leven.

Als trouwe bezoeker van de Feestweek, ga ik al jaren, indien mogelijk, iedere avond naar de Feesttent, het hoogtepunt van het jaar in Nieuw-Vennep wat mij betreft.

In de afgelopen 7 jaar ben ik actief geweest in de Evenementencommissie van Tennisvereniging De Kikkers en toen mij gevraagd werd om deel uit te maken van het bestuur van de Oranjevereniging vond ik dit een nieuwe uitdaging. Als echte Vennepse is dit natuurlijk een geweldige eer. De leden van de Oranjevereniging zijn enorm enthousiast, hebben veel kennis en houden veel van gezelligheid. Een belangrijke mix om de mooie evenementen in Nieuw-Vennep te kunnen organiseren. Ik hoop binnen het Bestuur een steentje te kunnen bijdragen aan het blijven organiseren van mooie en vooral gezellige evenementen. Tot ziens in de Vennep.

 

Yvonne Duivenvoorden  [ Vergunningen ]

Ook ik stel me graag even aan u voor: Yvonne Duivenvoorden, geboren in 1971 en van oorsprong Noordwijkerhoutse. Sinds 2009 woonachtig in Nieuw Vennep, en mijn 2 dochters van 17 en 19 jaar vieren nu ook al gezellig de festiviteiten mee, van motorcross tot feesttent. Naast mijn bestuursfunctie bij deze hele leuke vereniging ben ik hardlooptrainster (van YvonneSport).

Mijn eerste kennismaking met Oranjevereniging Beatrix was naar aanleiding van mijn “stageopdracht’ vanuit m’n opleiding hardlooptrainster van de Atletiek Unie. Een examenonderdeel  bestond uit het organiseren van een “hardloopevenement”. Dat werd de “Oranje-Kermis-Loop” die ik onder de paraplu van de OVB en Loopgroep Nieuw Vennep in 2011 en 2012 georganiseerd heb. Een kleinschalig zeer geslaagd evenement tijdens de Feestweek.

In de tussenliggende jaren een opleiding gedaan en aansluitend enkele jaren in het bestuur van de HaarlemmermeerRun actief geweest. In 2018 kon ik dan toch echt geen nee meer zeggen op de vraag om bestuurslid te worden. Stilzitten was toch al niet zo mijn ding zeg maar en zo geschiedde…. als hoofdtaak toebedeeld gekregen aanvragen van de vergunningen en de overall-organisatie van de Prutloop, daarmee ben ik aardig wat uurtjes per week zoet, met name van jan tot en met juni. Dat doe ik uiteraard met heel plezier en enthousiasme. Het is gezellig, heel leerzaam en ik ben blij en best ook beetje trots om deel uit te mogen maken van zo’n enthousiaste groep en dat kunnen wij ook weer doorgeven aan al onze helpende vrijwilligers en natuurlijk ook voor onze kinderen. Het verbind echt zo’n vereniging en ik hoop nog vele gezellige en leerzame jaren erbij te mogen zijn !

Een feestelijke groet, Yvonne     

Hans den Ouden [ IT-ledenadministratie ]

Mijn naam is Hans den Ouden. In het dagelijks leven Manager Bedrijfsvoering van de huisartsopleiding van het VUMC in Amsterdam.

Inmiddels sinds 1997 bestuurslid van de Oranjevereniging Beatrix. Het leuke van de Oranjevereniging vind ik het organiseren van activiteiten voor de gemeenschap van Nieuw Vennep. Koningsdag, dodenherdenking en niet te vergeten de feestweek met de kermis. Op dit moment denk ik dat het bestuur de ideale mix heeft gevonden met bestuursleden die elk vanuit hun eigen talent/expertise fantastisch samenwerken. Kortom een leuk, gezellig team.

Naast al mijn bezigheden speel ik nog als drummer in de band The Bootleg Doors en Dowwen Heze, geef spinningles bij Smartfit in Nieuw Vennep en Basic Fit in Hoofddorp.

Piet van Maris  [ Algemeen ]

Mijn naam is Piet van Maris, geboren in Nieuw-Vennep in 1965, getrouwd met Marja en we mogen twee dochters opvoeden. Tot mijn 23ste in Nieuw-Vennep gewoond, daarna zijn we de wijde wereld ingetrokken om na een kleine 10 jaar weer terug te keren. Sinds 2004 ben ik eigenaar van een verhuurbedrijf Gromax. Wij verhuren bouwmachines en gereedschap. Door mijn werk kwam ik meer in contact met oranjeverenging “Beatrix” en vond ik het tijd om mij hier voor in te gaan zetten, iets terug doen waar we vroeger zo veel plezier aan hebben beleefd. Het is een gezellige club mensen die actief willen zijn voor ons dorp. Vanaf 2016 zal ik als volwaardig bestuurslid meedraaien.

Andre van Staveren [ Techniek & materieel ]

Mijn naam is André van Staveren, geboren en getogen Venneper sinds 1989. Sinds kort woon ik samen met mijn vriendin Nicole in een prachtig gedeelte van Nieuw-Vennep. 

Als ik niet thuis ben dan ben ik veelal aan het werk voor mijn eigen bedrijf. Met mijn bedrijf werk ik met veel plezier in de wegenbouw en hou ik mij bezig met cultuurtechnische werkzaamheden. Zodoende is de link met de oranjevereniging ontstaan. Ik verzorg al jaren de baan voor de autocross en vanaf mijn zestiende ben ik fanatiek bezig met de organisatie van de motocross. Daarnaast draag ik mijn steentje bij aan andere festiviteiten rond de feestweek. 

Nu ben ik vorig jaar (2019) gevraagd om bestuurslid van de oranjevereniging te worden. Hier heb ik even over nagedacht maar uiteindelijk heb ik volmondig ja gezegd. Inmiddels heb ik kennis mogen maken met het bestuur en kan ik vertellen dat het een gezellige en enthousiaste groep mensen is. Ik ben trots dat ik mij hierbij mag aansluiten en hoop de komende jaren met mijn expertise een steentje bij te kunnen dragen. 

Remco Suidgeest  [ Algemeen ]

Ik ben Remco Suidgeest (1969), getrouwd met Sonja en hebben 3 kinderen Maud, Stijn en Dirk.
 
 Samen met een aantal anderen ben ik betrokken bij de Venneper Zeskamp, wat inmiddels is uitgegroeid tot ’n prachtig evenement en per 31 januari 2019 ben ik lid geworden van het bestuur van deze mooie Oranjevereniging.
 
 Als werk en hobby runnen we Tuincentrum Suidgeest waar u alles kunt vinden voor in huis en tuin, en Suidgeest Garden Projects gespecialiseerd in sierbestrating tuinhout tuinhuizen en hovenierswerk, en Koopvoer onze on-line dierenwinkel.

Rob Blom  [ Techniek & materieel ]

Ik ben Rob Blom (1968) en ben sinds 2013 bestuurslid van de Oranjevereniging Beatrix.Ik ben een geboren en getogen Venneper maar woon al een aantal jaren, met mijn vrouw en twee zonen, in Leimuiderbrug net buiten Nieuw-Vennep.
Daar runnen wij met elkaar ons hoveniersbedrijf “Rob Blom Tuinen”.

 

Vorig jaar werd ik benaderd om bestuurslid te worden van de Oranjevereniging Beatrix. Ik draag ze een warm hart toe omdat ze veel activiteiten in het dorp organiseren waardoor ze je het saamhorigheidsgevoel willen geven.

Zo organiseren ze activiteiten die mij met plezier doen terug denken aan mijn jeugdjaren waarin ik ook altijd meedeed met de activiteiten.

 

Ik zei dus van harte “ja” op de vraag of ik bestuurslid wilde worden en heb inmiddels het eerste jaar mogen meemaken. Een leuke ervaring met een fijne club mensen die allemaal”hun ding”doen binnen de vereniging. En daar komt nog een hele boel bij kijken!

Dit jaar gaan we ons inzetten om het Rode Draadspel opnieuw op de kaart te zetten. Ik hoop dat het een succes wordt!